LESSER FLAMINGO

(Phoenicopterus minor)

Previous Return to Individual Index
Next Return to WWF Index

 

Roberts VI / VII 97 / 454
Clements 2000 25.0030
Howard & Moore 2
(CBOS 5)
25-3

 

A large bird (about 100cm), locally abundant in southern Africa (except Kalahari) but highly nomadic. It is also found in East Africa, Red Sea, Coastal West Africa, Madagascar and India. It inhabits large bodies of shallow water often mixed with Greater Flamingo. The main food is algae.

 

List of Stamps showing Lesser Flamingo

Country

SG

Michel

Year

Value

Angola     1999 300 000k
Angola     1999 300 000k
Angola     1999 300 000k
Angola     1999 300 000k
Angola Strip    1999 300 000k
Botswana 0792 0570 1994 10t
Burundi 0150 0166 1965 130f
Burundi 0240 0290 1967 130f
Burundi 1321 1491 1979 5f
Burundi 1330 1508 1979 26f
Burundi 2004 650f
Djibouti     2000 10f
Kenya 0602  0584 1993 80s
Kenya, Uganda & Tanganyika 0225  0150 1966 1s30
Liberia     2000 $25
Malawi 0890  0595 1992 75t
Namibia 0946 2003 $2.85
South Africa 1164   1999 Standard
Tanzania 0810 0741  1990 40s
Tanzania O 77 1990 40s
Tanzania 1565  1515 1993 100s
Tanzania   2549 1996 100s
Tanzania 2641 1997 370s
Tanzania 1999 150s
Tanzania      2000 100s/40s
Tanzania     2002 250s/40s
Uganda 0731  0693 1989 30s
Uganda 0848m (a) Bl 120 1990 1000s