WHITE-FACED DUCK

(Dendrocygna viduata)

Also known as White-faced Whistling Duck, White-faced Tree Duck

Previous Return to Individual Index Next
Roberts VI / VII 99 / 22
Clements 2000 27.0070
Howard & Moore 2 (CBOS 5) 27-7
A medium sized bird (about 50cm) common in Africa south of the Sahara, Madagascar, tropical South America and the Comoros. It inhabits large inland waters and is very gregarious. It lives off buds, seeds, grain and insect larvae and mollusks.

List of Stamps showing White-faced Duck

Country

SG

Michel

Year

Value

Argentine 1264 1034 1969 20+10p
Botswana 0421 0208 1978 30t
Burkina Faso 0955 1189 1988 160f
Gambia 0234 0211 1966 1d
Gambia 1020  1019 1990 D1.25
Gambia 1020 (sheet)  1019 1990 D1.25
Gambia 1972  2050 1995 D3
Ghana 1605  1585 1991 c 100
Ghana 2129  2162 1995 c 400
Grenadines of Grenada 3301   2001 $1.50
Guinea     2001 4000f
Liberia 1587 1311 1984 6c
Malawi 0484  0240 1975 K2
Malawi  0504   1975 K2
Malawi 0894  0599 1992 75t
Maldives 2566   1996 Rf 5
Namibia 856   2000 $2.40
St Kitts 0793   2005 $2
Senegal 1598   1999 300f
Seychelles 0912   2001 R3
Sierra Leone 1501 1483 1990 Le25
Sierra Leone 3094   1999 Le600
South Africa 0984 1071 1997 Std
South Africa 0984m Bl 61 1997 Std
Uganda 1442 1461 1995 200s
United Nations
(New York)
N 0908   2003 37c
Uruguay 1366 1116 1968 4p
Venda 0152   0151 1987 20c
Zimbabwe 0740 0390 1988 15c