AFRICAN STONECHAT

Previously Stonechat or Common Stonechat (H)

(Saxicola axillaris (c) or Saxicola torquata)

Previous Return to Individual Index Next
Roberts VI / VII 596 / 782
Clements 2000 142.2240
Howard & Moore 2 (CBOS 5) 130-144
A small bird (about 14 cm), found in Africa, Madagascar, Asia and Europe. It is a very common resident of the region, absent only from the drier west. It is a altitudinal migrant, inhabiting a wide range of habitats, including open grassland. It eats insects.

List of Stamps showing African Stonechat 

 Country

SG

Michel

Year

Value

Belgium 2848a 2449 1985 4f 50
Czechoslovak Republic 0055 0049 1994 3k
Eire 1040 1120 1998 30p
Eire 1054 1052 1998 35p
Gambia 3758   2000 D7
Guernsey 0537 0534 1991 21p
Ivory Coast     2003 200f
Korea (North) 2786 2933 1988 15ch
Lesotho 0799 0686A 1988 40s
Lesotho 0948f 0875 1990 16s/40s
Liberia     2000 $10
Luxembourg 1383 1354 1994 14f+2f
Mali     2000 430f
Swaziland 0241 0239 1976 6c
Yugoslavia 3331   2002 7d