CAPE BATIS

Also known as Cape Puff-back Flycatcher (H)

(Batis capensis)

Previous Return to Individual Index Next
Roberts VI / VII 700 / 563
Clements 2000 143.0170
Howard & Moore 2 (CBOS 5) 138-8
A small bird (12-13 cm), endemic to southern Africa. It is a common resident found discontinuously from the south west Cape, through Natal to Zimbabwe. It inhabits evergreen forests and is usually in pairs. It eats insects.

 

List of Stamps showing Cape Batis

 Country

SG

Michel

Year

Value

Ciskei 0015a 0114 1987 16c
Ghana 2534 1997 c300
Mali   2000 370f
Transkei 0076 0076 1980 10c
Venda 0215 0217 1991 21c