SHAFT-TAILED WHYDAH

(Vidua regia)

Previous Return to Individual Index Next
Roberts VI / VII 861 / 895
Clements 2000 194.0130
Howard & Moore 2 (CBOS 5) 163-7
 
A small bird (12 cm (female), 30-34 cm (breeding male)), found in the drier parts of southern Africa, to Zambia and Angola. It is a common resident, inhabiting dry acacia savanna. It is usually in small flocks and is a seed eater.

List of Stamps showing Shaft-tailed Whydah

 Country

SG

Michel

Year

Value

Azerbajan 0325 1996 50m
Bophuthatswana 0062 0062 1980 15c
Botswana 0866 0643 1997 P2
Congo (Brazzaville)   1393 1993 95f
Ghana 2548 m b 1997 c3000
Namibia     2016 N$7.00
Liberia   2000 $20
Liberia     2001 $7.50